Gezondheidscentrum De Flair Gilze

Betere kwaliteit zorg dankzij efficiƫnt georganiseerde centra

16-09-2024

De eerstelijnszorg staat onder druk. Meer efficiënt georganiseerde gezondheidscentra zijn dan ook hard nodig. Achmea Real Estate ziet die noodzaak en investeert namens institutionele beleggers al jaren in deze centra. Zo werd in 2018 gezondheidscentrum de Flair in Gilze toegevoegd aan de portefeuille.

“In ons gebouw zitten twee huisartsen¬praktijken. Vanuit de Flair kunnen we zo alle inwoners van Gilze een huisarts bieden. Dat is voor ons heel belang¬rijk”, zegt Caroline de Jong van huisartsenpraktijk De Jong en van Ham in een interview in Vastgoedsturing. Ze zit al vanaf de start in 2015 met haar prak¬tijk in de Flair en dat bevalt goed. “Het geeft betere kwaliteit van zorg als verschillende zorgpartijen en -disciplines samen zitten in één pand. Het geeft de mensen bovendien vertrouwen omdat wij elkaar kennen en de lijntjes kort zijn tussen ons.”

Ook fysiotherapeut Wouter Beijsens van Fysiotherapie Gilze is huurder van het eerste uur en ook hij is zeer te spreken over de clus¬tering van zorgpartijen in de Flair. “Met deze schaalgrootte hebben we enkele mooie voordelen. Het geeft bovendien rust aan zorgpartijen als zaken goed geregeld zijn. Als het gebouw op orde is en goed bereikbaar, en als de parkeergelegenheid goed is geregeld. Ook dat is kwaliteit van zorg. Hier hebben we zelf geen omkijken naar, we worden compleet ontzorgd door Achmea Real Estate en Vb&t.”

De grootste voordelen van de clustering van zorgpartijen zitten volgens Beijsens niet aan de financiële kant. “We hebben in de Flair niet per definitie goedkopere huisvesting, maar door de clustering kunnen we wel betere zorg bieden, eigentijdser. De huidige zorgmarkt geeft ook noodzaak om dit soort zorgcentra op te zetten. Het is daarbij vooral de uitdaging om discipline-overstijgend met patiënten bezig te zijn. Dat blijft met onze overvolle werkagenda’s overigens wel een lastige puzzel om te leggen.”

Lees hier het volledige interview.