Interview: Beleggen in retailvastgoed vergt focus en visie


10-10-2024

De vele berichten in de media over omvallende winkelketens mogen een somber beeld schetsen, ze vertellen niet het hele verhaal. Het perspectief voor beleggen in retailvastgoed is juist positief, zeggen Peter Koppers, Manager van het Achmea Dutch Retail Property Fund, en Chris Doornekamp, Investment Manager van Rabobank Pensioenfonds, in een interview met Financial Investigator. Wel is een scherpe strategie een vereiste.

Peter Koppers: ‘Wij zien een discrepantie tussen de berichtgeving over retail in de media en onze eigen cijfers. In de kranten gaat het vaak over faillissementen en retailers die het niet goed doen, terwijl wij juist expanderende retailers zien die verder willen uitbreiden. We zien dat in veel gebieden waar wij actief zijn, de leegstand afneemt en de huurniveaus weer stijgen. We zien ook dat het aantal verkopen in fysieke winkels weer aan het toenemen is.”

Chris Doornekamp: ‘We hebben in 2022 het besluit genomen om het grootste deel van onze directe winkelportefeuille onder te brengen in het Achmea Dutch Retail Property Fund. De belangrijkste drijfveer was dat we hiermee een betere spreiding konden bewerkstelligen, zowel qua segmenten als qua winkelobjecten en huurders. Bijkomend voordeel is dat de monitoring aan onze kant efficiënter kan plaatsvinden. Het tijdbeslag is voor ons nu duidelijk minder.”

Lees hier (pdf) het volledige interview