Maximale rating voor fondsen Achmea in benchmark GRESB

11-10-2024

De drie vastgoedfondsen van Achmea Real Estate hebben opnieuw de maximale rating van vijf sterren behaald in de toonaangevende Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Dat betekent dat zij wereldwijd tot de best presterende fondsen op het gebied van duurzaamheid behoren.

Het woningfonds ADRF en zorgvastgoedfonds ADHCPF behaalden met respectievelijk 91 en 93 punten (maximum is 100) wederom een outperformance in hun peer groups. Het retailfonds ADRPF bleef met 88 punten net 1 punt achter bij de gemiddelde score in zijn peer group. Wereldwijd behaalden de deelnemende fondsen in de GRESB een gemiddelde score van 76 punten.

In een toelichting op de resultaten geeft de GRESB-organisatie aan dat de scores dit jaar niet direct kunnen worden vergeleken met die van vorig jaar. Oorzaak zijn verschillende wijzigingen in de scoringsmethodiek, die impact hebben op de scores van de deelnemende fondsen.

“We blijven ons onverminderd inzetten voor de verdere verduurzaming van al onze portefeuilles, ongeacht de precieze weging door GRESB”, zegt Boris van der Gijp, co-voorzitter van Achmea Real Estate. “Dat is diep verankerd in ons dna en dat van onze institutionele klanten. Het is een gezamenlijke ambitie om op het gebied van duurzaamheid steeds meer impact te maken.”